Salam sejahtera & selamat datang ke blog Panduan & Tips Ubahsuai Rumah! Blog ini adalah sebagai panduan & tips ringkas undang-undang ubahsuai rumah khusus kepada anda yang ingin mengubahsuai rumah di Shah Alam. Blog ini juga boleh dijadikan maklumat umum garispanduan ubahsuai rumah untuk semua pemilik rumah di Malaysia. Blog ini akan sentiasa dikemaskini dengan tips terbaru untuk manfaat anda. Diharap blog kecil ini dapat memberi manfaat kepada semua pemilik rumah sebelum dan selepas mengubahsuai kediaman anda. Selamat mengubahsuai rumah anda!
create your own banner at mybannermaker.com!

HAD UBAHSUAI RUMAH DI SHAH ALAM

HASIL KERJA IMOS

Tuesday, May 15, 2012

Tips & Panduan Renovasi Rumah ImpianTahukah anda bahawa 80% dari pembeli rumah akan melakukan kerja renovasi? Tapi hakikat sebenarnya tidak sampai 20% sahaja yang bepuashati dengan hasil renovasi tersebut.

Sebenarnya pelbagai masalah akan timbul dalam usaha anda untuk kerja-kerja renovasi rumah anda. Oleh itu saya (yang malas nak tulis buku) sangat mencadangkan supaya anda memiliki sebuah panduan lengkap tentang ubahsuai rumah, iaitu Ebook Tip Renovasi Impian yang ditulis oleh Yasir Puad supaya anda dapat mengelakkan dari melakukan segala kesilapan, masalah serta bajet diluar jangkaan.

Hey brader, Siapa Yasir Puad ni beb?

Beliau ialah graduan ITM yang telah berkecimpung didalam bidang rekabentuk dan pengubahsuaian rumah ini selama 20 tahun dari peringkat rekabentuk hinggalah pengawasan projek semasa pembinaan; mamat nih otai dalam hal renovasi! Sebelum memulakan firma sendiri pada tahun 2004, beliau telah berkhidmat di dalam bidang sama dengan firma arkitek di Kuala Lumpur.

Senang cerita, Yasir ingin berkongsi ilmu pengetahuan serta pengalaman yang ada untuk menolong anda sebagai pemilik rumah yang mempunyai impian bagi memiliki renovasi idaman tetapi tiada pengetahuan didalam bidang ini.

Ilmu yang bakal akan miliki nanti dapat mengelakkan :
- Pemilik rumah seperti anda dari ditipu oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.
- Melancarkan segala proses yang perlu anda lalui bagi melakukan renovasi rumah anda.
- Memastikan bahawa bajet yang dikeluarkan adalah bajet yang paling optimum. Dengan kata lain wang yang anda keluarkan sememangnya berbaloi.


Dengan ilmu serta pengalaman beliau terutamanya yang berkaitan dengan renovasi rumah, Yasir telah menyiapkan sebuah ebook iaitu Tips Renovasi Impian dimana ia adalah panduan bagaimana anda boleh memiliki Rumah Idaman melalui RENOVASI RUMAH. Ebook ini merupakan satu panduan yang akan mendedahkan rahsia langkah demi langkah bagaimana anda boleh melakukan renovasi rumah dan memiliki sebuah rumah seperti yang anda idamkan.


Mutiara Pengubat Jiwa