Salam sejahtera & selamat datang ke blog Panduan & Tips Ubahsuai Rumah! Blog ini adalah sebagai panduan & tips ringkas undang-undang ubahsuai rumah khusus kepada anda yang ingin mengubahsuai rumah di Shah Alam. Blog ini juga boleh dijadikan maklumat umum garispanduan ubahsuai rumah untuk semua pemilik rumah di Malaysia. Blog ini akan sentiasa dikemaskini dengan tips terbaru untuk manfaat anda. Diharap blog kecil ini dapat memberi manfaat kepada semua pemilik rumah sebelum dan selepas mengubahsuai kediaman anda. Selamat mengubahsuai rumah anda!
create your own banner at mybannermaker.com!

HAD UBAHSUAI RUMAH DI SHAH ALAM

HASIL KERJA IMOS

Tuesday, June 30, 2015

Had Tambahan Ubahsuai Rumah di Shah Alam V.2

Assalamualaikum & salam sejahtera! Merujuk kepada artikel yang lalu, terkini saya telah menyediakan tambahan 4 video visual 3d lakaran kasar had anjakan ubahsuai rumah yang dibenarkan oleh MBSA. Dalam empat video di bawah, semua had anjakan bangunan bagi tambahan rumah yang ditunjukkan adalah sama dengan rumah jenis 1 tingkat atau 2 tingkat.

Paparan video dibawah menunjukkan had ubahsuai rumah bagi;

1. Rumah banglo jenis lot tepi @ corner lot
2. Rumah banglo jenis middle-lot
3. Rumah teres 1 tingkat kepada 2 tingkat jenis lot tengah (middle lot)
4. Rumah teres 1 tingkat kepada 2 tingkat jenis lot tepi @ corner lot


Saya juga telah menyediakan blog khas untuk rujukan had tambahan ubahsuai rumah bagi kawasan Shah Alam & anda boleh melayarinya di sini ;

==> http://had-ubahsuai-rumah.blogspot.com

Saya harap paparan video di atas dapat memberi penjelasan tentang had ubahsuai rumah yang dibenarkan oleh MBSA bagi kawasan Shah Alam. Jika ada sebarang pertanyaan tentang had ubahsuai rumah yang tidak saya paparkan dalam blog ini, anda boleh hantar pertanyaan anda ke emel pelukispelan1@gmail.com & insyaAllah saya akan cuba menjawabnya sekadar mampu.

Diharap tips ubahsuai rumah kali ini akan memberi manfaat kepada semua pembaca blog & jumpa lagi dalam post yang akan datang, insyaAllah. Selamat berpuasa & selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak!Mutiara Pengubat Jiwa